top of page

נטוורקינג: מינוף כוחן של הרשתות החברתיות בחיפוש עבודה

תמונת הסופר/ת: עידן אפלמןעידן אפלמן
איך עושים נטוורקינג

בעידן הדיגיטלי של היום, הרשתות החברתיות  הפכו ליותר ממרחבים להתחבר עם חברים, לשתף ממים ותמונות מהטיול האחרון שלכם לתאילנד. הן הפכו לכלים רבי עוצמה המאפשרים יצירת קשרים מקצועיים וחיפוש עבודה. עם מאות מיליוני משתמשים ברחבי העולם, פלטפורמות כמו לינקדאין, פייסבוק ואפילו וואטסאפ וטלגרם מציעות הזדמנויות ייחודיות להציג את הכישורים שלכם, להתחבר לאנשי מקצוע בתעשייה ולמצוא הזדמנויות תעסוקה. הנה כמה טיפים איך לרתום את הכוח של הרשתות החברתיות לטובתנו בזמן חיפוש עבודה.  


  1. אופטימיזציה של הפרופילים: ודאו כי הפרופילים שלכם במדיה החברתית מלוטשים ומקצועיים. השתמשו בתמונה עדכנית ומקצועית וצרו ביוגרפיה משכנעת ששמה דגש על הכישורים, היכולות ומטרות הקריירה שלכם. בפלטפורמות כמו לינקדאין , בדקו שהפרופיל שלכם שלם וכולל מילות מפתח רלוונטיות לענף שלכם.

טיפ: עם פרופיל לינקדאין מקצועי אולי לא תצטרכו לחפש עבודה. העבודה אולי תמצא אתכם!
  1. נטוורקינג חזק: הרשתות החברתיות מאפשרות  יצירת קשרים  עם אנשי מקצוע בכל תחום ללא קשר למרחקים גיאוגרפיים. הצטרפו לקבוצות הקשורות לתעשייה או למקצוע שלכם, השתתפו בדיונים ועקבו אחר משפיענים ,יוצרי תוכן וחברות שאתם מעוניינים לעבוד בהן. בניית קשרים אמיתיים יכולה להוביל לפניות ממגייסים ולמידע פנימי על משרות פנויות.

  2. הציגו את המומחיות שלכם: השתמשו ברשתות החברתיות להפגין את המומחיות והתשוקה שלכם לתחומכם. שתפו מאמרים, פוסטים בבלוג שאתם אוהבים או צרו תוכן מקורי שקשור למקצוע שלכם. מצאו דרכים יצירתיות כמו סרטונים, אינפוגרפיקה או אתרי אינטרנט על מנת להציג את הכישורים והפרויקטים שלכם. שיתוף עקבי של תוכן בעל ערך,  יבסס אתכם כמביני עניין בנישה שלכם וימשוך את תשומת הלב של מגייסים ומנהלים.

  3. נצלו הזדמנויות: משרות פנויות רבות לא תמיד מפורסמות בלוחות דרושים מסורתיים, או נבלעות בתוך ים של משרות לא רלוונטיות. הרבה משרות מאוישות באמצעות הפניות (״חבר מביא חבר״), המלצות או נטוורקינג פנימי. על ידי הרחבת הרשת המקצועית שלכם ויצירת קשר עם אנשי מקצוע בענף שלכם, תגדילו את הסיכוי להיחשף להזדמנויות העבודה הללו. אל תהססו לפנות ישירות למעסיקים כדי לברר לגבי משרות פוטנציאליות או להביע את התעניינותכם בעבודה עבור החברה שלהם.

  4. מקצועיות: בעוד שרשתות חברתיות יכולות להיות כלי רב עוצמה לחיפוש עבודה, חשוב גם להקפיד על התנהגות מקצועית בכל זמן. הימנעו מפרסום תוכן שנוי במחלוקת או בלתי הולם שעלול להכתים את המוניטין שלכם או לצייר אתכם באור שלילי. זכרו שמעסיקים פוטנציאליים עשויים לסקור את פרופילי המדיה החברתית שלכם כחלק מתהליך הגיוס, אז וודאו שהנוכחות שלכם ברשת משקפת אתכם בצורה חיובית.


המדיה החברתית מציעה משאבים והזדמנויות רבות למחפשי עבודה. בעזרת שימוש נכון, אתם יכולים למנף את הרשתות החברתיות כדי להאיץ ולייעל את חיפוש העבודה שלכם ולהגיע לתפקיד החלומות שלכם. זה הזמן להזניק את הקריירה שלכם קדימה באמצעות הרשתות החברתיות!






 
 
 

Comments


כל הזכויות שמורות לעידן אפלמן

אפלמן ייעוץ קריירה (ע.מ)

bottom of page